ინდაურის ფახიტა და გარნირი გუაკამოლე
ფახიტა (ან ფახიტასი) მექსიკური სამზარეულოს ერთ-ერთი გამორჩეული კერძია, რომელსაც მთელი მსოფლიოს მასშტაბით ძალიან ბევრი მოყვარული ჰყავს. ტრადიციულად - შეკმაზული შემწვარი ხორცისა და ბოსტნეულის მასაა. ძირითადად ამზადებენ საქონლის ხორცისაგან, თუმცა კერძის სხვა ბევრი ვარიაციაც შეიძლება შეგხვდეთ - ქათმით, ინდაურით და კრევეტებითაც კი.
მომზადების დაახლოებითი დრო - 40 წუთი
პორცია რეცეპტის მიხედვით - 2 ადამიანზე
მომზადების სირთულე - საშუალო
რეცეპტში გამოყენებული ინგრედიენტები:
ფახიტა
- პინარის ინდაურის ფილე - 100გრ
- ყვითელი ბულგარული წიწაკა - 30გრ
- წითელი ბულგარული წიწაკა - 30გრ
- მწვანე ბულგარული წიწაკა - 30გრ
- წითელი ხახვი - 40გრ
- ნიორი - 2ც
- ძმარი - 5მლ
- ლიმონის სოუსი - 10მლ
- სოინჯის მარცვალი - 5გრ
- პაპრიკა - 5გრ
- შაქარი - 5გრ
- მარილი - გემოვნებით
- შავი წიწაკა - გემოვნებით
- ზეითუნის ზეთი - 30მლ
- ორეგანო
გუაკამოლე
- ავოკადო - 1ც
- წითელი ბულგარული წიწაკა - 20გრ
- წითელი ხახვი - 20გრ
- ლიმონის სოუსი - 20მლ
- მარილი - გემოვნებით
- შავი წიწაკა - გემოვნებით
მომზადების წესი:
ფახიტა
- დაჭერით ყველა ინგრედიენტი წვრილად სიგრძეზე
- შეურიეთ ერთმანეთს: ძმარი, ლიმონის სოუსი, სოინჯის მარცვალი წითელი წიწაკა, პაპრიკა, შაქარი, მარილი, შავი წიწაკა, ორეგანო და ზეითუნის ზეთი
- დაჭერით ნიორი ძალიან წვრილად და შეურიეთ
- ცხელ ტაფაზე მოასხით ზეითუნის ზეთი და გადაიტანეთ დაჭრილი ინდაურის ფილე
- დაამატეთ ბოსტნეული და შეწვით კარგად (დარწმუნდით, რომ ინდაურის ხორცი შეიწვა ბოლომდე)
გუაკამოლე
- დაჭერით წითელი წიწაკა და წითელი ხახვი წვრილად
- გაარჩიეთ ავოკადო, ამოაცალეთ გული, დაჭერით, შეურიეთ ლიმონის სოუსი და მოამზადეთ ავოკადოს პიურე
- შეურიეთ ავოკადოს პიურეს დაჭრილი წითელი წიწაკა, წითელი ხახვი, მარილი და წიწაკა
- გემრიელად მიირთვით