ინგრედიენტები
|
||||
ცომისთვის:
|
|
სოუსისთვის:
|
|
თავსართი: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
საფუარი - 18გრ |
|
|
|
|
ცომი:
|
თბილ წყალს დავუმატოთ მარილი, შაქარი და საფუარი. კარგად გავხსნათ. დავუმატოთ ფქვილი და მანანის ბურღული. მოვზილოთ ცომი, დავუმატოთ ზეთი და დავასვენოთ. ცომი გაიზრდება მოცულობაში. ჩავზილოთ და გავყოთ ორ ან სამ ნაწილად, იმის მიხედვით თუ რა ზომის გამოსაცხობი ფორმა გაქვთ.
|
ცომის გუნდები კვლავ დავასვენოთ 10 წუთით. შემდეგ ერთ გუნდას მივცეთ მრგვალი ფორმა. კვლავ ვასვენებთ 10 წუთით. აი ამის შემდეგ ცომი იმდენად მომყოლია, ელასტიურია და სასიამოვნოდ დასამუშავებელია არ მოგინდებათ ხელის გაშვება.
|
სოუსი:
|
პომიდვრის წვენს დავუმატოთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, ორეგანო ½ ჩაის კოვზი და კარგად მოურიეთ.
|
სერვირება:
|
ავაწყოთ პიცა , ცომს გადავუსვათ პიცის სოუსი, მოვაყაროთ გახეხილი მოცარელა და მოვაწყოთ სალიამი. ვაცხობთ 200 გრადუსზე 10-15 წუთის განმავლობაში სრულ მომზადებამდე. შემდეგ მოვაწყოთ ზეთისხილი, მოვაყაროთ სასურველი სუნელი, დავუმატოთ ბაზილიკის ფოთლები და მოვასხათ ზეითუნის ზეთი. |
ბარდის ბურთები ჩაყარეთ აეროგრილში და დაბრაწეთ 200 გრადუსზე 7-8 წუთი უცხიმოდ სოუსის ინგრე...
კვება ჩვენი ცხოვრების ყოველდღიურობის ერთ-ერთი ყველაზე მთავარი რუტინაა, თუმცა შეიძლება აღმოვჩნდე...